Please Wait...

TERAPIJA Z VAKUUMI

You are here

TERAPIJA Z VAKUUMI

Vakuumska terapija ali cupping terapija je stara več tisoč let. Uporabljali so jo že stari Egipčani in Kitajci. Pri terapiji gre za nameščanje steklenih skodelic ali ventuz različnih velikosti na boleče dele telesa. Podtlak v skodelici povleče podkožje v notranjost kozarca. Koža se loči od mišic in fascije (mišične ovojnice). Izboljša se raztegljivost tkiva, bolečina se zmanjša. S terapijo povzročimo boljšo prekrvitev, kar okrepi prehransko oskrbo mišic in kože, spodbudimo limfni sistem, odstranitev toksinov in odpadnih produktov (zmanjševanje lokalne acidoze). Zaradi povečanega krvnega pretoka v mišice se zlepljena tkiva zmehčajo, izboljša se raztegljivost tkiva, bolečina se posledično zmanjša.  Tehnika se najpogosteje uporablja pri težavah z mišicami in vezmi, pri tendinitisih, tendinozah ...

Odsvetujemo jo ljudem s srčno-žilnimi težavami, ljudem s težavami z kožo ter pri bolezenskih stanjih. Vakuumsko terapijo naj izvajajo samo usposobljeni terapevti, navidezna enostavnost tehnike lahko povzroči nemalo težav, poškodb ali ne prinese željenega uspeha.

Pordelost kože in morebitne modrice po terapiji izgledajo boleče, vendar je proces zdravljenja skoraj neboleč. Modrice nastanejo zaradi popokanih kapilar, vendar izginejo nekaj dni po terapiji.

Smo pogodbeni partner zavarovalnic

Zavoda za zdravstveno zavarovanje in drugih zavarovalnic prostovoljnega zavarovanja.

TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.

Zavarovalnica Vzajemna

Generali zavarovalnica

PRVA Osebna zavarovalnica

Sava zavarovalnica

FACEBOOK